miércoles, 30 de abril de 2014

Poesia Minimalista

Avui ha vist la llum un dels poemes més expresius i sensibles que s'ha escrit mai. Després de diversos anys enbastant els seus versos, complexes i enrevessats, comparteixo amb tots vosaltres el poema "Agricultura paradoxal"

"La Carxofa.
Xofa, xofa..."


(Traducción al castellano)

Hoy ha visto la luz uno de los poemas más expresivos y sensibles que se ha escrito nunca. Después de varios años hilvanando sus versos, complejos y enrevesados, comparto con todos vosotros el poema "Agricultura paradójica"

"La Alcachofa.
Chofa, chofa ... "


Submergint-se en la frondosa selva malgaix, el poeta ens sorprèn novament amb el difícil art de la poètica minimalista, enfilant versos i sentiment per descriure amb encert la particular idiosincràsia de l'enigmàtic ocell uiuiui,
a través del seu poema “L'enigmàtic vol de l'ingràvid ocell del destí”
 Mai tan poques paraules van descriure amb tant encert l'original personalitat del mític ocell.

L'ocell ... Ell!


De nou, el poeta ens sorprèn amb l'elaborada filigrana poètica del seu poema "Ales en la llunyania d'un cel estrellat de març".
En una succinta exposició literària ens descriu el periple de les aus migratòries, des dels aiguamolls de l'Empordà, passant pel Delta de l'Ebre fins als grans llac africans.

L'au ... au!


Després de molts anys d’investigació, aquest poema “Analítica subliminar del Liber de maiore fine intellectus amoris et honoris” ressalta, amb un vers contundent i precís, la importància de la singular obra literària de Ramon Llull, místic, teòleg i missioner mallorquí del segle XIII. Un dels creadors del català literari i un dels primers a fer servir una llengua neollatina per a expressar coneixements filosòfics, científics i tècnics, a més de textos novel·lístics.


Ramon Llull... Ull!

No hay comentarios:

Publicar un comentario